1ο Δημ. Σχ. Χολαργού

τάξεις Ε1+Ε2

Η προσπάθεια έγινε για να δημιουργήσουν οι μαθητές συναισθήματα μόνο με τη βοήθεια του σώματος. Για να καταλάβουν ότι το σώμα μπορεί να "μιλήσει" . Τα λόγια πολλές φορές δεν αρκούν ή οδηγούν σε λανθασμένες εντυπώσεις. Οι εκφράσεις του προσώπου είναι ενδεικτικές. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα "πολυμεσικό" εργαλείο που δυστυχώς αντί να το εκτιμήσουμε στο σύνολό του, βάζουμε προτεραιότητες και κάνουμε απορρίψεις.... Έτσι μοιάζει να είναι η καθημερινότητα. Εμείς σκεφτήκαμε να κάνουμε μια προσπάθεια ξεσκονίζοντας τις δυνατότητές μας. Επιστρατεύουμε τη φαντασία μας και να παιχνιδοποιούμε κάτι που είναι πολύ πολύ σοβαρό και καθόλου αμελητέο. Την έκφραση.
Για να το πετύχουμε αυτό, επιλέξαμε να παίξουμε με το φως και την απουσία του. Με τη σκιά θέλουμε να ρίξουμε φως στη σκονισμένη πλευρά της ανθρώπινης δύναμης στην έκφραση.

Η φωτογράφιση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, αφού τοποθετήθηκε ένα άσπρο σεντόνι στο χώρο της σκηνής. Πίσω από το σεντόνι τοποθετήθηκε ένας χειροκίνητος προβολέας εδάφους ισχύος 500 watt. Το κόστος του προβολέα ήταν 21,60 € και αγοράστηκε μια μέρα πριν τη φωτογράφιση. Χρησιμοποιήθηκε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SONY 10.3 megapixels CMOS DSC-R1, η οποία ήταν στηριγμένη πάνω σε τρίποδο. Έπρεπε να μη χρησιμοποιηθεί κάποια "δύσκολη" εφαρμογή επεξεργασίας, αφού θα γινόταν από τους μαθητές κι έτσι καταλήξαμε στις δυνατότητες που προσφέρει το muzy


shad5662.jpg
shadom1.png
Γιατί; (απελπισία)
Μαζί (αλληλεγγύη, ενότητα)
shadom3.png
deltio.png
Διεκδικούμε (ένταση - αγωνιστικότητα)
Δελτίο ειδήσεων (ασυνεννοησία)
Στην πορεία διαπιστώθηκε πως τα megapixel της Sony, δεν ήταν απαραίτητα. Τώρα χρησιμοποιούμε την κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου. Είναι 5 megapixel και οι εικόνες που παίρνει είναι εξαιρετικές.
Μπορεί να το κατεβάσουμε και στα 3 megapixel. Η έλλειψη ανάγκης στη λεπτομέρεια είναι πολύ βοηθητική, μια και αυτό που θέλουμε είναι περίγραμμα, σκιά και φως.
oritieinaitouto.png

μας συγχωρείτε, να ρωτήσουμε κάτι; (απορία)